Hjemmelavede gnocchi med urtesmør og vesterhavsost
Det her er comfort food så det batter - ovenikøbet nem comfort food. Skulle der være rester tilbage i morgen, smager de fantastisk hvis de lige bliver ristet på panden til frokost. Hop ud i det - det er en deeejlig ret.
Opskrift
Ingredienser
Gnocchi
500 g bagekartofler ca 3 stk
2 stk. æggeblommer
125 g fintmalet durum mel ( hvedemel kan bruges hvis du ikke har dette)
1/2 tsk salt
Urtesmør
1 lille håndfuld salvieblade
1 håndfuld bredbladet persille
1 håndfuld basilikumblade
Saft og fintrevet skal fra 1/2 citron
2 forårsløg
2 spsk smør
Topping
Gem lidt af krydderurterne friske til topping
Fint revet Vesterhavsost
Salt og Peber
Fremgangsmåde
Bag kartoflerne med skræl i ovnen ved 200 C i 1 times tid ( du kan også koge dem med skræl, men jeg elsker den let røgedesmag de får når de bliver bagt
Køl dem af
Pil dem og riv dem fint
Put det i en skål og tilsæt æggeblommer, mel og salt. Ælt dejen sammen, den må ikke klistre alt for meget men den skal heller ikke være helt tør, da der også bruges mel når du ruller i stænger
Mel et bord let
Del dejen i mindre stykker som rulles til aflange pølser med tykkelse som en finger. Derpå skæres pølserne i 2-3 cm lange stykker. drys med lidt mel så i de ikke klistrer sammen.
Stil til side
Hak urter og forårsløg og riv citronskal
Riv osten
Smelt smør og steg urteblandingen i og hæld citronsaften ved. Gem lidt af urterne ustegte til topping
Bring en gryde med saltet vand i kog og dine gnocchi i 3-4 min. De kommer op til overfladen ligesom mel og kødboller.
Dryp dem af og vend dem i urtesmørret
Drys med fintrevet vesterhavs ost, friske urter og friskkværnet peber. og salt